Médiatár infó

KOMPKORSZERŰ MEGELŐZÉSI PROGRAM

Szegeden 2003-ban indult útjára a „KOrszerű Megelőzési Programot = KOMP”, amely „egy biztonságosabb jövőbe visz”.

A program lényege, hogy különböző fórumokon és módokon (filmekkel, előadásokkal, szóróanyagokkal, felvilágosító munkával) felhívja a lakosság figyelmét arra, mi mindent tehetnek az állampolgárok annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A program keretében elkészített kisfilmek korunk jellemzően elkerülhető bűncselek-ményeinek megelőzésére szolgálnak. A projekt neve: „Prevenciós médiatár”.

 

KOMPPREVENCIÓS MÉDIATÁR

A médiatár működési mechanizmusa röviden a következő: az új együttműködő a belépésekor egy új film finanszírozását vállalja, és az együttműködési megállapodás aláírásával jogosulttá válik a médiatár összes filmjének felhasználói szintű használatára kizárólag bűnmegelőzési célzattal. A későbbi belépők filmjeit a korábban társulók is természetesen megkapják és jogosan használhatják. A megállapodás alapján a belépő 1 jogos példányt kap, amely internetre nem tehető fel, nem másolható, és kereskedelmi forgalomba nem hozható! A minél szélesebb körű oktatás biztosítása érdekében azonban a csatlakozó a saját jogos példányát kölcsön adhatja bárkinek.

A projekt belépési költsége 325 000,- forint (220 000,- Ft + ÁFA), amely tartalmazza a belépő által kért témában egy új kisfilm elkészítési költségeit. A kisfilmeket mindig a Prevenciós médiatár megszokott stábja forgatja minőségbiztosítási szempontok és a zenei jogdíjak miatt. A kisfilmek felhasználhatók oktatásra, és sugározhatók bármilyen televízióban.

A projekt számos magyarországi civil szervezetnek, bűnmegelőzéssel foglalkozó szakembernek könnyíti meg mindennapi munkáját, hiszen a kisfilmek a mai kor problémáit dolgozzák fel. Jelenleg hasonló modern bűnmegelőzési filmes anyag az országban nincs. A médiatár bővülése minden csatlakozó számára hatalmas előnyt jelent, hiszen újabb csatlakozók esetén, a médiatár folyamatosan bővül.

A Prevenciós médiatárral kapcsolatban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen lehet érdeklődni.

Módosítás dátuma: 2011. május 02. hétfő, 18:04

 

Letöltések Médiatár tagoknak

Letöltési tárunkból regisztrált tagjaink tölthetnek le. A letöltéshez kérjük jelentkezzen be felhasználónevével, és jelszavával. Utánna a bal oldali menüben válik láthatóvá a 'letöltés médiatár tagoknak' link

Tovább a letöltésekhez

Ma 2018. május 26., szombat, Fülöp és Evelin napja van.