KOMP

A médiatár működési mechanizmusa röviden a következő: az új együttműködő a belépésekor egy új film finanszírozását vállalja, és az együttműködési megállapodás aláírásával jogosulttá válik a médiatár összes filmjének felhasználói szintű használatára kizárólag bűnmegelőzési célzattal. A későbbi belépők filmjeit a korábban társulók is természetesen megkapják és jogosan használhatják. A megállapodás alapján a belépő 1 jogos példányt kap, amely internetre nem tehető fel, nem másolható, és kereskedelmi forgalomba nem hozható! A minél szélesebb körű oktatás biztosítása érdekében azonban a csatlakozó a saját jogos példányát kölcsön adhatja bárkinek.

A projekt belépési költsége 400.000,- forint, amely tartalmazza a belépő által kért témában egy új kisfilm elkészítési költségeit. A kisfilmeket mindig a Prevenciós médiatár megszokott stábja forgatja minőségbiztosítási szempontok és a zenei jogdíjak miatt. A kisfilmek felhasználhatók oktatásra, és sugározhatók bármilyen televízióban.

Ahhoz, hogy valaki médiatár tag lehessen, előszöris jeleznie kell a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. honlapon a szándékát. Megküldjük a csatlakozási megállapodás mintáját, amelyet a csatlakozni kívánó átolvas, és ha fenntartja szándékát, akkor kitölti az adatait, és elektronikusan visszaküldi a fenti e-mail címre.

A csatlakozási megállapodást a Szeged és Térsége Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanács (Alapító), a csatlakozni kívánó szervezet (Csatlakozó), a kisfilmet elkészítő televíziós szakember (Alkotó) és a Médiatár elektronikus kommunikációját végző Városőrség (Közreműködő) képviselője írja alá.

A csatlakozási szerződés tartalmazza a forgatandó film címén és elkészítési határidején, valamint árán túl a felhasználási feltételeket és az új filmek megküldésének módját is.

Különösen fontos, hogy a kisfilm témáját a Csatlakozó javaslatára közösen beszéljük meg, hiszen a Médiatár kitűzött célja, hogy minél több témakörben, vagy egy már megforgatott témában, de új információkat hozva forgassuk az új filmeket. Amennyiben a Csatlakozónak nincs ötlete, szívesen segítünk.

Arra, hogy már kész filmmel legyen valaki a Médiatár tagja, nincs lehetőség. Ez azért van, mert így biztosított a kisfilmek minősége és a zenei jogdíj rendezettsége. A projekt elején saját filmmel is lehetett csatlakozni, de ez a fenti okok miatt nem vált be. Ezzel a szabállyal a tagjaink érdekeit és a Médiatár jogtisztaságát kívánjuk biztosítani.

A csatlakozási megállapodást először Alapító írja alá, majd megküldi a Csatlakozónak. Azt, hogy a Csatlakozónak a megállapodásból hány példányra van szüksége, előre kérjük jelezni.