A kisfilmek bárhol vetíthetők a hatályos szerzői jogi szabályozás betartásával. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, ami olvasható a csatlakozási szerződésben is, így minden tagnak tudnia kellene:
„Csatlakozó tudomásul veszi, hogy a médiatár tulajdonosa Alapító, továbbá hogy a többi csatlakozóval együtt csak használati jogot szereznek a médiatár filmjeire 1 jogos példány erejéig. A kisfilmek nem másolhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, az internetre föl nem tehetők. Tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben bármelyik film sugárzásra kerül valamely helyi, körzeti stb. televízióban, akkor a sugárzó médiumnak az Artisjus felé be kell jelenteni a filmzene felállítási listáját. Alkotó a film átadásakor mellékelni köteles egy zene-felállítási listát. Csatlakozó a filmek átvétele után a szerzői jogi szabályok betartásáért felelősséget vállal.”
Tehát bármilyen televízióban leadható, sugározható, zárt láncúban is. A Szeged és Térsége Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanács kifizeti a Sonoton felé a zenei jogdíjat, hogy kisfilmben felhasználhassa a zenét. Azért a Sonotonnak, mert a PG-s filmek zenéje kizárólag a Sonoton hangbankjából származik. Ezen kívül a Tanács megfizeti az „többszörözési” zenei jogdíjat az Artisjusnak a sokszorosított példányszámban. Ezáltal válnak a filmek zenéi jogtisztává annyi példányban, ahány médiatár tag van.
A felhasználáshoz szükséges jogdíjak kifizetéséről minden tagnak magának kell gondoskodnia. Az országos televíziók mindegyikének ésa helyi/körzeti televíziók legtöbbjének van átalánydíjas szerződése az Artisjussal: ez azt jelenti, hogy csak lejelentik a médiatáras kisfilmek esetében az Artisjus felé a zenefelállítási listát, de a kisfilmek sugárzásáért külön fizetni nem kell. Amennyiben a televíziós társaságnak, ill. a jelen esetben zárt láncú televíziónak nincsen az Artisjussal átalánydíjas szerződése, úgy a sugárzandó kisfilm zenefelállítási listáját lejelentve meg kell fizetni a sugárzásért a zenei jogdíjat.
Hogy ezt kinek kell? Mindenképpen annak, aki ilyen helyen sugároztatni kívánja, ha a televízió ingyenesen vállalja a sugárzást. Ha a médiatár tag fizet a televíziónak a sugárzásért, akkor olyan szerződést kell kötni, amely erről rendelkezik, hogy ez szerepel-e a kifizetett összegben. De szerintem tartalmaznia kell, hiszen enélkül nem lehet sugározni.
Nincs megkötés, hogy hányszor lehet leadni a filmeket a televízióban. Szabadon felhasználhatók. Annyiszor adják le, ahány alkalomról szerződtek/megállapodtak a helyi/városi televízióval. Ez már a csatlakozó és a televízió-társaság közötti megállapodás tárgyát képezi.
Mi a televíziónak csak „kölcsön” szoktunk adni egy példányt a sugárzás előtt, amit ők szaknyelven „beírnak”, ezt a beírt anyagot tárolhatják….stb.. De külön másolt példány nem adható a televíziónak, hiszen a dvd-k másolása nem megengedett a szerződés szerint.