KOMP

A médiatár működési mechanizmusa röviden a következő: az új együttműködő a belépésekor egy új film finanszírozását vállalja, és az együttműködési megállapodás aláírásával jogosulttá válik a médiatár összes filmjének felhasználói szintű használatára kizárólag bűnmegelőzési célzattal. A későbbi belépők filmjeit a korábban társulók is természetesen megkapják és jogosan használhatják. A megállapodás alapján a belépő 1 jogos példányt kap, amely internetre nem tehető fel, nem másolható, és kereskedelmi forgalomba nem hozható! A minél szélesebb körű oktatás biztosítása érdekében azonban a csatlakozó a saját jogos példányát kölcsön adhatja bárkinek.

A projekt belépési költsége 400.000,- forint, amely tartalmazza a belépő által kért témában egy új kisfilm elkészítési költségeit. A kisfilmeket mindig a Prevenciós médiatár megszokott stábja forgatja minőségbiztosítási szempontok és a zenei jogdíjak miatt. A kisfilmek felhasználhatók oktatásra, és sugározhatók bármilyen televízióban.

A projekt számos magyarországi civil szervezetnek, bűnmegelőzéssel foglalkozó szakembernek könnyíti meg mindennapi munkáját, hiszen a kisfilmek a mai kor problémáit dolgozzák fel. Jelenleg hasonló modern bűnmegelőzési filmes anyag az országban nincs. A médiatár bővülése minden csatlakozó számára hatalmas előnyt jelent, hiszen újabb csatlakozók esetén, a médiatár folyamatosan bővül.

A Prevenciós médiatárral kapcsolatban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet érdeklődni.